Gyöngyfűzés

Nem kell bonyolult gyöngyfűző tudomány ahhoz, hogy Swarovski kristálygyöngyökből mutatós, szépen csillogó ékszert készítsünk! Ezt jól példázza a most bemutatott nyaklánc is.

Valójában még ez a darab is egyike az elsők között fűzött ékszereimnek. Ezért is osztom meg veletek, mert aki még csak most fedezi fel magának a gyöngyfűzést, ékszerkészítést, vagy a Swarovski kristálygyöngyöket, az is mutatós eredményt érhet el vele rögtön az elején! J Szinte a fotóról leolvasható a minta, mivel csupán az öt darab kis virág motívum igényel némi fűzési ismeretet.

Hozzávalók:

  • 36 db 6 mm-es kúpos Swarovski kristálygyöngy

  • 30 db 4 mm-es kúpos Swarovski kristálygyöngy

  • 5 db 2 mm-es kásagyöngy (helyette 3 mm-es kúpos Swarovski kristálygyöngy is használható)

  • 2x40-45 cm-es sodrony (ez nyakméret függvénye, nekem a standard 42-43 cm vált be)

  • 5x25 cm-es 0,25-ös damil

  •  4 db stopper

  • 1 db záróelem (pl. delfinkapocs, mágneszár stb)

 Első lépésként az öt darab virág motívumot készítjük el. Négy darab 6 mm-es kristálygyöngyöt felfűzünk az egyik damilra, majd az utolsó szemen szembefűzünk. (A szembefűzésről már volt szó egy előző bejegyzésemben: hobbieskreativ.blog.hu/2010/02/05/valentin_napig_meg_elkeszul)

 Ha ezzel megvagyunk, akkor a damilunk két végére felfűzünk egy-egy 4 mm-es kristálygyöngyöt, majd az egyik szálra felveszünk egy szem kásagyöngyöt, és azon vezetjük keresztül a két damilt, ezután is felfűzünk egy-egy kristálygyöngyöt a két damilunk végére, végezetül pedig az alsó 6 mm-es kristálygyöngyön ismét szembe fűzzük a damilokat. Az egyik damilt körbe vezetjük az alsó 6 mm-es kristálygyöngyökön, és amikor találkozik a két szál duplán megcsomózzuk. Ezután még a csomó melletti egy-egy kristálygyöngyön átvezetjük a damilunkat és itt vágjuk el a damilt, szorosan a kristálygyöngy mellett. Így nem bomlik ki a csomónk, de a biztonság kedvéért a csomókra cseppenthetünk egy kis hobbiragasztót, vagy körömlakkot. Azonban a pillanatragasztót kerüljük, mert az elszínezi a Swarovski kristálygyöngyöket. Tapasztalatból mondom! J (Pont ennél a darabnál jártam vele így. Szerencsére acetonos körömlakklemosóval le lehetett szedni a fehér elszíneződést róla.)

Ezután – a képen látható módon – a két sodronyra felhúzzuk az öt darab kis virág motívumunkat, a két szemközti alsó 6 mm-es Swarovski kristálygyöngyön átvezetve a sodronyt. Két virágmotívum közé pedig fűzünk egy 4, egy 6, és ismét egy 4 mm-es kristálygyöngyöt, majd a két sodronyt pár centivel a kristálygyöngyök után egy-egy stopperrel összekapcsoljuk. Az így összefogott két sodronyszálra is felfűzünk még egy 6, egy 4, és ismét egy 6 mm-es kristálygyöngyöt mindkét oldalon. Végezetül pedig a stopperekkel rögzítjük a két végén a záródást.

Több szín kombinációjából is elkészíthető ez a nyakék. A virág motívumok színétől eltérőek lehetnek a közéjük fűzött gyöngyök, úgy is szépen mutat. Én ezt a nyakéket az anyukámnak készítettem karácsonyi ajándékba, és mivel az ő kedvence a rubint, így ez lett a domináns szín. Ígértem neki hozzá egy ékszerórát is, ami a mai napig is csak készül... :-) Ha végre beérik a dolog, akkor azt is bemutatom Nektek.

Ha kedvet kaptatok hozzá, akkor sok sikert a kívánok a kivitelezéshez! (És ha elakadnátok forduljatok hozzám nyugodtan segítségért!)

További szép napot!

 

 

 

Szerző: Hobby&Kreativ  2010.02.22. 13:52 Szólj hozzá!

Címkék: kreatív ötletek hobbi gyöngyfűzés swarovski kristálygyöngyök

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbieskreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr531780826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása