Gyöngyfűzés

A tavasz a megújulás, a kikelet, a virágzás ideje, amikor már lekerülnek a nagykabátok, sőt az átmeneti kabátunkat is kigombolva hordjuk. Megjelennek a színesebb ruhák, kiegészítők az öltözködésünkben. Ennek jegyében született meg egy mini sorozat, mely elsősorban tavaszi kiegészítők készítéséhez ad ötleteket.

Az első részben egy energiát sugárzó ékszer szettet mutatok be. Mely olyan tavaszi virágok színét idézi, mint a tulipán és nárcisz, amit fémköztesek alkalmazásával kombinálok, illetve a medál fehér színével szép kontrasztot alkothatnak. A medál olvasztott üveg, fusing technikával készült, melyhez sajnos speciális kemencére van szükség, így házilag nem kivitelezhető, de hobbi vagy gyöngyös boltokban találhatunk eleve kész medálokat, de egy nagyobb formátumú gyöngy is megfelel medál gyanánt.

Felhasznált alapanyagok nyaklánchoz:

14 db 6 mm-es cseh csiszolt gyöngy (piros)

10 db 4 mm-es cseh csiszolt gyöngy (piros)

10 db 4 mm-es cseh csiszolt gyöngy (sárga)

10 db különböző mintájú fémköztes

1 db medál

1 db kb. 43 cm hosszú ezüst színű sodrony

1 db csavarós záródás (más záródás is megteszi)

12 db stopper (ezüst színű)

 

Felhasznált alapanyagok fülbevalóhoz:

4 db 6 mm-es cseh csiszolt gyöngy (piros)

2 db 4 mm-es cseh csiszolt gyöngy (piros)

2 db 4 mm-es cseh csiszolt gyöngy (sárga)

2 db fémköztes

1 pár fülbevaló alap

2 db szerelőpálca

 

Először a medált helyezzük el a sodronyon, majd két oldalt felfűzzük rá a kép szerint a gyöngyöket és mindkét oldalra egy-egy stoppert is, a sodrony két végét összefogva a közepére igazítjuk a medált és a két oldalán elhelyezkedő gyöngyöket. Óvatosan az asztalra helyezzük és előbb az egyik, majd a másik stoppert nyomjuk össze a laposfogóval. Ezután két oldalra felfűzzük a következő gyöngyökből álló szakaszt, ügyelve arra hogy egy stopperrel kezdjük a sort, és a végére is egy stopper kerüljön. Szintén az asztalra helyezve két-három centiméterre feltoljuk az előző gyöngyöktől, és ott nyomjuk össze a stoppert, először alul, majd felül. Ezt a lépést megismételjük az utolsó gyöngyökkel is. Végezetül a sodronyra ismét felfűzünk egy stoppert, majd a záródás egyik felén áthúzzuk a sodronyt és kb. 1-1,5 cm-t visszahajtunk a sodronyból, ami fogja a záródást, a visszahajtott részig felhúzzuk a stoppert, és a két sodronyszálat összefogva nyomjuk össze a stoppert.

A fülbevalóhoz a két szerelőpálcára felhúzzuk váltakozva a gyöngyöket, és ha hosszú, lógó fülbevalót akarunk, akkor a végéből nem is kell levágni, hanem csak behajlítjuk a végét, amit felakasztunk a fülbevalóalapra.

 

Ezt az ékszer szettet szintén ajándékba készítettem, Ani néninek, kisfiam bölcsődei gondozójának búcsú ajándékba.

Ha valaki kedvet kapott hozzá, hogy saját készítésű ékszerrel dobja fel a tavaszi ruhatárát, akkor sok sikert kívánok a kivitelezéséhez!

A sorozat további részében is sok hasznos ötletet adok tavaszi kiegészítők készítéséhez.

 

További kellemes napot!

 

Szerző: Hobby&Kreativ  2010.04.07. 13:19 Szólj hozzá!

Címkék: kreatív ötletek hobbi gyöngyfűzés gyöngyfűzése

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbieskreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr841901468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása