... avagy egy Swarovski kristálygyöngy medál

Ismét gyöngyfűzés ... :-) Ezúttal egy nagyon egyszerű és mutatós medált ajánlok a figyelmetekbe, mely kb. félóra alatt elkészíthető, viszont utána még hosszú időn keresztül zsebelhetjük be az elismeréseket. Sőt arra is felkészülhetünk, hogy további néhány medált meg kell fűznünk a barátnőink és ismerőseink számára is! 

Erről a medálról a húgomnak jutott eszébe, hogy olyan mint egy kis ribizlifürt. Egy ismerősöm nyakában láttam meg és rögtön készítettem is róla egy skiccet, hogy ne felejtsem el a gyöngyök sorrendjét. Az övében eredetileg a 6 mm-es kúpos kristálygyöngyök domináltak, de én színben megfelelőt csak a gömb alakú gyöngyből kaptam, így lett az enyém ribizlifürtre emlékeztető. A képen látható medál színei Siam, illetve Crystal AB. Zárójelben pedig leírom a kúpos gyöngyös változat hozzávalóit is.

Hozzávalók:

6 db 6 mm-es gömb alakú Swarovski gyöngy (vagy kúpos gyöngy)

10 db 4 mm-es gömb alakú Swarovski gyöngy  (vagy kúpos gyöngy)

3 db 4mm-es kúpos Swarovski gyöngy (vagy gömb alakú gyöngy)

4 db Swarovski kövekkel diszített fémköztes, hasáb alakú

1 m 0,25 mm-es gyöngyfűző damil

1 db 12-es gyöngyfüző tű

1 db szerelőkarika

A munka menete:

A medál gyakorlatilag a kép alapján könnyűszerrel megfűzhető.

1. Két szállal fűzünk, ami azt jelenti, hogy 2 db 4 mm-es gömb alalkú gyöngyöt  (vagy kúpos gyöngyöt) a damil közepére húzzuk, és mind a két végéről egyformán haladunk. Elöszőr nem is szükséges gyöngyfűző tűvel dolgoznunk, arra csak később lesz szükségünk, amikor már csak megerősítjük a medálunkat a többszöri átfűzéssel.

2. Ezután a fémköztes egyik, majd másik lyukán is átvezetjük a bal illetve jobb oldali szálat. Ezután a bal szálra felfűzünk 2 db 4 mm-es gömb alakú gyöngyöt  (vagy kúpos gyöngyöt), a jobboldalira pedig 1 db 6 mm-es gömb alakú gyöngyöt (vagy kúpos gyöngyöt), 1db 4mm-es kúpos gyöngyöt (vagy gömb alakú gyöngyöt) és ismét 1 db 6 mm-es gömb alakú gyöngyöt (vagy kúpos gyöngyöt).

3. Megint egy fémköztes következik, majd a bal szálra felfűzünk 1 db 6 mm-es gömb alakú gyöngyöt (vagy kúpos gyöngyöt), 1db 4mm-es kúpos gyöngyöt (vagy gömb alakú gyöngyöt) és ismét 1 db 6 mm-es gömb alakú gyöngyöt (vagy kúpos gyöngyöt), a jobb szálra pedig 2 db 4 mm-es gömb alakú gyöngyöt  (vagy kúpos gyöngyöt).

4. Megismételjük a 2. számú lépést, valamint a damil két végére húzzuk az utolsó fémköztest is.

5. A damil két végére felfűzünk 1-1 db 4 mm-es gömb alalkú gyöngyöt  (vagy kúpos gyöngyöt). Ezzel gyakorlatilag készen is van a medál, már csak meg kell erősíteni, ehhez van szükség a gyöngyfűző tűre, ami segít abban hogy még vagy kétszer átfűzzük a damilt a gyöngyökön, miközben két helyen elcsomózzuk. Az utolsó csomó után még egy-egy gyöngyön átvezetjük a damilt és közvetlenül a gyöngy mellett elvágjuk.

6.  A medál egyik végére a két 4 mm-es gyöngy közé helyezzük a szerelőkarikát és máris feltehetjük egy láncra. A lenti három képpel megpróbáltam szemléltetni, hogy a medált különböző láncokra téve különböző hatásokat érhetünk el. Az elsőn egy henger alalkú bőrszálon van, amivel mondern, hétköznapi viselet, egy ezüst láncon klasszikusan elegáns, fekete szalagon pedig alkalmi viseletté varázsolhatjuk medálunkat.

További szép napot!

 

Szerző: Hobby&Kreativ  2010.05.11. 11:51 Szólj hozzá!

Címkék: kreatív ötletek swarovski hobbi gyöngyfűzés swarovski kristálygyöngyök

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbieskreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr251992079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása