Képkeret üvegfestéssel

Egy sima üveglapból – egy klipszes üveg fényképtartóból – csodálatos, egyedi fényképkeretet varázsolhatunk rövid idő alatt némi kézügyességgel. Nagyszerű ajándék a közelgő anyák napja alkalmából, egy szép fotóval. De május nem csak az anyák napja ünnepe, hanem az esküvők szezonja is, így kedves nászajándék is lehet, egy esküvői fotóhoz.

Ezt a mintát évekkel ezelőtt találtam a neten, nagyon megtetszett, és a húgom el is készítette ajándékba.
Túl sok hozzávalót nem igényel, türelmet viszont egy kicsit többet... :-)
 
Hozzávalók:
1 db klipszes üveg fényképtartó (13x18 cm-es)
1 db ezüst színű üvegkontúr
1 db piros átlátszó akrilfesték
1 db sötét zöld átlátszó akrilfesték
1db világos zöld átlátszó akrilfesték
1db vékony ecset
papírtörlő
 
Tipp:
Üvegfesték is használható az akrilfesték helyett, de ahhoz külön oldószer is szükséges, míg az akrilfesték vízben odódik. Ugyanakkor mindkét festék kiégethető, ha esetleg valamilyen használati tárgyat, például tányért szeretnénk ezzel a technikával készíteni.
Érdemes még egy pengét is a kezünk ügyébe készíteni, arra az esetre, ha elrontanánk a kontúr rajzolását, mert azzal szépen el lehet távolítani a festéket.
 
A munka menete:
Fényképkeretünk méretének megfelelő méretben kinyomtatjuk a mintát, mely erről a linkről letölthető: gportal.hu/portal/windowcolor/image/gallery/1133570079.gif
Fontos, hogy a munka megkezdése előtt mosogatószerrel lemossuk az ujjnyomokat az üveglapról (zsírtalanítjuk). Papírtörlővel szárazra töröljük, majd a kinyomtatott mintát az üveglap alá helyezzük, és először a kontúrvonalakat rajzoljuk meg. A kontúrt hagyjuk megszáradni, majd ezután festjük ki a rózsa motívumokat, és a leveleket, melyhez segítséget nyújt a fotó.
 
Kellemes időtöltést!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: Hobby&Kreativ  2010.04.28. 11:09 Szólj hozzá!

Címkék: kreatív ötletek hobbi otthon üvegfestés

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbieskreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr51958623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása