Desszert

Hozzávalók: 7 egész tojás, 15dkg cukor, 10 dkg darált mák, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, ½ csomag sütőpor

A tészta elkészítése igen egyszerű és gyors, ezért már kezdésként bekapcsolhatjuk a sütőt, hogy bemelegedjen. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy nagy tálban (a legjobb fém, üveg vagy porcelán) keményre felverjük, ezután egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd külön-külön a többi hozzávalót is, gyengéden kevergetve a habverővel. Mielőtt a lisztet hozzáadnánk, keverjük hozzá a ½ csomag sütőport. Egy kb. 20x30 cm-es kikent (zsír, vaj vagy margarin, ami van otthon) tepsibe öntjük, de a legjobb egy sütőpapírral kibélelni a tepsit. Az előmelegített sütőben közepes lángon (8 fokozatú gázsütő 4-es fokozatán) kb. 25 percet sütjük, illetve egy villával vagy hústűvel ellenőrizzük, hogy nem ragad-e rá már a tészta. A kész lapot ketté vagy három felé vágjuk, és az alábbi krémmel töltjük. De aki nem szereti a vajkrémes töltelékeket, az dupla mennyiséget készíthet a pudingból több cukorral és azzal töltheti, vagy ízlés szerint baracklekvárral illetve savanykás erdei gyümölcs lekvárral.

Vaníliáskrém

Hozzávalók: 1 db tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 púpos evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor (legjobb a Bourbonos), 10 dkg vaj (vagy margarin), 10 dkg cukor

A hozzávalókat –a vaj és a 10 dkg cukor kivételével – simára keverjük és felfőzzük, majd lehűtjük. A vajat és a maradék cukrot kézi mixerrel fehéredésig keverjük. A kihűlt pudingot kanalanként a vajkrémhez keverjük, majd betöltjük vele a tortalapot. A kész tortát az alábbi csokimázzal öntjük le.

Csokimáz

Hozzávalók: 10 dkg vaj (vagy margarin), 10 dkg cukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál tej

A hozzávalókat beletesszük egy edénybe és felfőzzük, amíg hólyagosodni nem kezd. Két-három percig állni hagyjuk, majd a torta tetejére öntjük, és egyenletesen elsímítjuk.

 

A siker garantált!

 

Szerző: Hobby&Kreativ  2010.03.27. 19:11 Szólj hozzá!

Címkék: édesség recept gasztró desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbieskreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr281873447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása